Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(6)
Forma i typ
Książki
(6)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(6)
Placówka
Krotoszyn Wyp. dla Dorosłych
(5)
Krotoszyn Wyp. dla Dzieci
(1)
Autor
Bednarski Włodzimierz
(1)
Bożek Rafał
(1)
Gadomska Barbara
(1)
Halliday David (1916-2010)
(1)
Kaftan Bartłomiej
(1)
Kunert Zofia
(1)
Persson Sune
(1)
Reps Arnold
(1)
Resnick Robert (1923-2014)
(1)
Segev Tom
(1)
Stern Jessica
(1)
Walker Jearl (1945- )
(1)
Żarowska- Mazur Alicja
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(1)
2010 - 2019
(5)
Kraj wydania
Polska
(6)
Język
polski
(6)
Temat
Bernadotte, Folke (1895-1948)
(1)
Biotechnologia
(1)
Dyplomacja szwedzka--1939-1945 r.
(1)
Elektronika
(1)
Fale elektromagnetyczne
(1)
Holocaust
(1)
Niemcy--polityka--Szwecja--1933-1945 r.
(1)
Obozy hitlerowskie
(1)
Ofiary gwałtu
(1)
Pamiętniki amerykańskie
(1)
Polityka międzynarodowa--1939-1945 r
(1)
Stern, Jessica (1958- )
(1)
Stres pourazowy
(1)
Syjonizm
(1)
Szwecja--polityka--Niemcy--1933-1945 r.
(1)
Technologia żywności
(1)
Teoria względności
(1)
Wojna 1939-1945 r.
(1)
Wydawnictwa popularne
(1)
Żydzi
(1)
Temat: czas
1945-
(1)
Temat: miejsce
Izrael
(1)
Gatunek
Podręcznik
(1)
Podręczniki akademickie
(1)
6 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
Siódmy milion / Tom Segev ; przeł. Barbara Gadomska. - Warszawa : PWN SA, cop. 2012. - 579 s., [16] s. tabl. : fot. ; 25 cm.
(LITERATURA FAKTU PWN)
Na okł.: Nikt nie wiedział, co zrobić z milionem pozostałych jeszcze Żydów.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Krotoszyn Wyp. dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 94(100)"1939/1945" (1 egz.)
Książka
W koszyku
Biotechnologia żywności / praca zbiorowa pod redakcją Włodzimierza Bednarskiego i Arnolda Repsa. - Wydanie 2 zmienione - 1 dodruk (PWN) - Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN SA, 2020. - 498 stron : ilustracje ; 24 cm.
Biotechnologia jest zaliczana do najintensywniej rozwijających się dyscyplin naukowych. Przewiduje się, że w nadchodzącym wieku będzie miała znaczący wpływ na zdrowie i długość życia człowieka. Oto książka, w której w sposób syntetyczny i kompletny przedstawiono najważniejsze osiągnięcia współczesnej biotechnologii żywności, a zwłaszcza:: otrzymywanie i stosowanie biokatalizatorów, np. kultur starterowych i enzymów w przemyśle mleczarskim, piwowarskim, spirytusowym, owocowo-warzywnym i mięsnym; zagadnienia związane z technologiami fermentacyjnymi; główne kierunki stosowania biokatalizy w modyfikacji składu, wartości żywieniowej, właściwości funkcjonalnych i organoleptycznych żywności; problemy związane z biotechnologią otrzymywania ważniejszych surowców, składników żywności oraz zagospodarowania produktów ubocznych i odpadów. Podręcznik ten jest znakomitym źródłem wiedzy dla studentów, nauczycieli akademickich i pracowników związanych z przemysłem spożywczym. [http://medbook.com.pl/].
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Krotoszyn Wyp. dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 57 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Krotoszyn Wyp. dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 53 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Krotoszyn Wyp. dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 94(100)"1939/1945" (1 egz.)
Książka
W koszyku
(HISTORIE PRAWDZIWE / Wydawnictwo Naukowe PWN)
Na okł. podtyt.: uciekałam przed koszmarem z przeszłości.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Krotoszyn Wyp. dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 929 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Krotoszyn Wyp. dla Dzieci
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 62 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej